Wat is Bioethanol?

 

Een vraag die velen van ons bezig houdt.

Door het toenemend gebruik in open haarden wereldwijd, heeft Bioethanol steeds meer bekendheid gekregen. Maar wat is het nu exact? En hoe wordt het gemaakt?

Simpel gezegd is Bioethanol een type alcohol dat op vrijwel dezelfde wijze wordt geproduceerd.

 

De huidige Bioethanol gebruikt in open haarden wordt gemaakt van organish afval voornamelijk uit de landbouw. Vroeger werd dit afval niet gebruikt, maar sinds hergebruik door onder andere productie van Bioethanol mogelijk is, is het een belangrijke grondstof geworden.

 

De productie van Bioethanol begint met de biomassa zelf. Deze kan uit een varieteit van organische materialen bestaan zoals gras, hooi, mais, suikerbiet en zelfs houtsnippers. Zolang ze maar Cellulose bevat, de meest belangrijke substantie die aanwezig moet zijn.

 

De eerste stap in het productie proces is het verpulpen van de massa. Dit wordt gedaan door het toevoegen van water en stoom.

 

Hierna worden verschillende enzymen aan de pulp toegevoegd die de plantcellen afbreken en de cellulose in dextrose doen veranderen, algemeen bekend als suiker. Deze suikers zijn de sleutel tot de productie van Bioethanol uit de plantaardige pulp.

 

Als de enzymen uiteindelijk van de cellulose dextrose hebben gemaakt, worden gist en bacterien toegevoegd die de suikers in Ethanol doen veranderen, met andere woorden alcohol en natuurlijk CO2.

 

Nu is er een massa ontstaan welke 10% alcohol bevat. Deze massa wordt gebruikt om de Bioethanol te produceren voor gebruik in de open haard,

 

Er is echter nog een lange weg te gaan.

 

Een proces is benodigd genaamd distillatie om de alcohol te separeren van de pulpige massa.

 

Hierbij wordt de massa verhit zodat de alcohol verdampt. Deze wordt in lange buizen afgekoeld en zo weer als vloeistof opgevangen in tanks.

 

Nu blijven er 3 producten over. Hoewel het doel was Bioethanol te produceren zullen de 2 bijproducten niet ongebruikt blijven. De CO2 wordt oander andere gebruikt voor het maken van soda en dry ice, wat in veel industrieen gebruikt wordt. Het organische restafval wordt gebruikt als voer voor dieren zoals koeien en varkens. Het derde product de alcohol is wat we nu kennen als Bioethanol.

 

Deze Bioethanol wordt nu gefilterd en gezuiverd opdat deze zo puur mogelijk is voor gebruik in de open haard.

 

Het is erg belangrijk om zo zuiver mogelijke Bioethanol te gebruiken. Wij raden aan met een zuiverheid van tenminste 95%. Sommige Bioethanol producten op de markt zijn verdund met water om de prijs laag te houden. Dit kan leiden tot rookvorming, roet emissie en kan zelfs uw haard beschadigen.

 

Voor een optimale beleving wordt onze Bioethanol volgens de hoogste standaard geproduceerd.

 

Op deze manier waarborgen we dat de haard het meest efficient brandt, het minst mogelijke negatieve effect op het klimaat en de natuur heeft en dat deze duurzaam en CO2 neutraal blijft.

 

De pure Bioethanol die wij aan u als klant leveren kan veilig zowel binnen- als buitenhuis gebruikt worden. Wij en onze partners garanderen u een schoon en veilig product.

 

Wij hopen dat u geniet van deze open haard van Le Feu samen met onze hoge kwaliteit Bioethanol.


Enjoy!!

De milieuvriendelijke haard

CO2 neutral brandstof

Kan binnen en buiten worden gebruikt

Zet 'm op het terras in de winter!

Deens prijs winnend ontwerp

Klassiek, siimpel en tijdloos design

Eenvoudig te installeren

Gebruiksklaar in 10 minuten

Volg ons op Instagram @lefeufires

Welke Le Feu is geschikt voor u?


Zie alle producten  

 
 
Copyright © 2017-present Le Feu, Inc. All rights reserved.